Foto: Qysh po festohet shejtnimi i Nanës Terezë në botë

Vendimi për me shpallë Shejtore Nanë Terezën nga vetë Papa në ceremoninë e shejtë në Vatikan asht ba nji motiv festimesh madheshtore në krejt botën, sidomos në Indi ku Nanë Tereza ju ka shërbye për nji kohë të gjatë të varfënve.

Shpallja e Nanë Terezës shejtore asht ba në Sheshin “Shën Pjetër” në Vatikan, ku ndodhen edhe personalitetet dhe udhëheqësit ma të naltë të Shqipërisë dhe Kosovës.

Por pamjet e maposhtme të festimeve nga krejt bota, duhet me pranue se ju kalojnë festimeve te organizueme nga Shqipnia e Kosova.

 

Irma Escuero, of New York, holds a statue of Mother Teresa prior to the start of a mass celebrated by Pope Francis where she will be canonized in St. Peter's Square, at the Vatican, Sunday, Sept. 4, 2016. Thousands of pilgrims thronged to St. Peter's Square on Sunday for the canonization of Mother Teresa, the tiny nun who cared for the world's most unwanted and became the icon of a Catholic Church that goes to the peripheries to tend to lost, wounded souls. (AP Photo/Gregorio Borgia)

 

India Mother Teresa

 

Faithful wait for the start of a mass celebrated by Pope Francis where Mother Teresa will be canonized in St. Peter's Square, at the Vatican, Sunday, Sept. 4, 2016. Thousands of pilgrims thronged to St. Peter's Square on Sunday for the canonization of Mother Teresa, the tiny nun who cared for the world's most unwanted and became the icon of a Catholic Church that goes to the peripheries to tend to lost, wounded souls. (AP Photo/Gregorio Borgia)

 

5-FESTA

 

6-festaaa

 

Vatican Pope Mother Teresa

 

8-festaaa

 

A giant picture of Mother Teresa is displayed outside the Missionaries of Charity Mother house in Kolkata, India, Saturday, Sept. 3, 2016. For many of the poor and destitute whom Mother Teresa served, the tiny nun was a living saint. Many at the Vatican would agree, but the Catholic Church nevertheless has a grueling process to make it official, involving volumes of historical research, the hunt for miracles and teams of experts to weigh the evidence. In Mother Teresa's case, the process will come to a formal end Sunday when Pope Francis declares the church's newest saint. (AP Photo/Bernat Armangue)

 

10-fetsaaa

Shperndaje në: