Franca nuk tërhekë projektligjin e ri të punës

 

Presidenti francez insiston që reforma kontraverse e punës nuk tërhiqet. Grevistët bllokojnë hekurudhat.

 

‘Projektligji nuk terhiqet dhe shume qarte i tregon performancat ma te mira per biznise dhe ofron te drejta te reja per punetoret’, thote Hollande per nji te perditshme franceze.

Protestuesit ishin kape me policet ne javen e kalueme gjate marshimit kunder ketij projektiligjit, i cili lehteson punesimin si dhe shkarkimin nga puna.

Franca asht nikoqire e kampionatit europian Euro 2016 qe fillon ne javen e ardhshme dhe drejtuesit e turizmit ne Paris paralajmerojne se protestat po largojne vizitoret.

Shume police, mesues dhe sherbetore civile po u bashkohen vozitesve te trenave dhe rojeve te burgjeve ne greve.

 

Shperndaje në: