Gegnishtja e Nanes Tereze. Çka i shkruen vllaut te saj

nana tereze

Studiuesi Albert Ramaj, gjatë kërkimeve nëpër arkiva të vendeve të Europës, ka zbule tri letra të nobelistes shqiptare Nana Tereze në gjuhën shqipe.

Nana Tereze, e cila me 4 Shtator shpallet e shejte nga Vatikani, ja kishte dërgue keto letra vllaut të saj Lazerit, gjatë viteve 1975-79.

Letrat janë shkrue në gegnisht me nji njohje perfekte te gjuhes shqipe:

madre-727x1024“Vllau jem dhe Maria e dashtun / Mbaj uzdaj (shpresë) se je mir dhe qi operacioni asht marue. Motrat dhe une jemi tuj u lut shum per ty. Me shum dashuni vllau i jem t’puthi fort. Motra jote TERESA!”

Shperndaje në: