Gjyqi Europian nuk dënon emigrantët në shtetet e Bashkimit Europian

Emigrantet, te cilet kane hy ilegalisht ne shtetet e Bashkimit Europian nuk duhet me u denue n’ato shtete, thote Gjykata Europiane e Drejtesise.

Emigrantet qe qendrojne ilegalisht ne shtetet europiane ne fakt duhet te kthehen ne shtet prej nga kane ardhe nen urdhnesen e ashtuquejtun Direktivi i Rikthimit.

Ky vendim aplikohet per emigrantet qe kane kalue kufijte mbrenda zonave Shengen pa pasaporte dhe neper zonat tjera.

Kjo cashtje u ngrit nga rasti i nji emigrant nga Gana, i cili u zu tue perdore dokuemente false belge te udhetimit nga policia franceze ne hymje te tunelit Channel.