Harta ruse e vitit 1881: Qe sa e madhe asht Shqipnia

Harta e masipërme asht publikue në rrjetet sociale, ndërsa asht shfaqë si hartë e vjetër, e cila simbas publikuesve të fotos asht hartë ruse.

Përveç kësaj, personat që e kanë publikue hartën pretendojnë se ajo daton që në 1881, kur Shqipnia ishte ende pjesë e Perandorisë Osmane.

Pjesa e kuqe pretendohet se tregonte kufijtë e Shqipnisë dhe tregon trojet që i janë shkëputë Shqipnisë në periudha të ndryshme./Bota Sot

Shperndaje në: