Hyni mbrenda laboratorit ma të randësishëm CERN

cern

Diku 100 metra mbas kufinit midis Francës dhe Zvicrës asht makina ma e madhe në botë – Large Hadron Collider.

Ai asht vendi ku u zbulue Higgs Boson në vitin 2012.

Me Collider, fizikanët krijojnë kushte të ngjashme me ato mbas Big Bengut, eksploruen pjesët themelore që përbajnë universin dhe të kërkojë përparime të reja për energjinë e errët dhe materies së zezë të pranishme kudo n’univers.

BBC na sjell direkt në thellësitë e CERN video që secili mund të shoh pamjet në laboratorin ma të madh në botë.

Shikoni tash sepse së shpejti ju mund të lexoni për nji zbulim të ri të bamë këtu, e cila mund të jetë zbulimi ma i madh deri më tash.

Në video shihni mbrenda collider në 360 gradë.