Hyseni: Radikalizmin dhe terrorizmin e kemi nën kontrollë

Ministri i Ministrisë së Punëve të Brendshme, Skender Hyseni ka raportue para komisionit për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e Forcës së Sigurisë së Kosovës.
Ministri Hyseni ka thane se gjendja e sigurise ne Kosove ne fusha te cakteme asht shume e mire, por ne fushen e komunikacionit nuk asht qysh duhet dhe simbas tij po perballemi me nji numer te madhe aksidentesh me pasoja fatale.
Kurse, sa i perket krimit, asht ne ranie, edhe pse Hyseni thote se “jemi larg nga ajo gjendje qe me qene te kenaqshem”, raporton Rrokum.TV
“Ilustirmi i krimit te ogranizuem dhe korrupsioni lidhen direkt me Qeverine dhe veprimet e saj. Kurse, sa i peket veprimeve te radikalizmit dhe terrorizmit jane nen kontroll, ndonese keto fenomene jane shume tinxare”, ka thane Hyseni.
Hyseni ka shtue se 314 qytetare te Kosoves jane qe kane marre pjese ne konflike te armatosuna, kurse policia ka arrite me i ndalue 40 te tille para se me mberri atje.
Sot ne Siri dhe Irak jane 70 luftare aktive, plus ketyne jane 38 gra e 27 fmi. Mosha ma e indoktrinueme asht 18-27, ka sqarue Hyseni.
Shperndaje në: