Gjermaneve ju bjen ne dore dokumenti i ISIS me 22 mije emna luftaresh

Nji dokument qe rastesisht i bjen ne dore intelegjences gjermane, zbulon identitetin e 22,000 regruteve te ISIS.

Dokumenti thuhet se permban edhe emnat e 16 luftareve britanik te ISIS, emnat e 4 luftareve amerikane dhe 6 prej Kanade, poashtu edhe regruteve prej France dhe Gjermanie, raporton The Gruardian.

Dokumenti asht prej kufinit te Iraku me Sirine dhe asht ne formen e pytesorit. I permban 23 pyetje, si dhe emnat, daten e lindjes, vendin e lindjes, numrat e telefonit dhe grupin e gjakut.

Ministri i Mbrendshem i Gjermanise, Thomas de Maizière, konfirmon posedimin e dokumentit.

2164

Shperndaje në: