Italia ne krize finansiare. Krijohet fondi me i pshtue bankat

italy-660329

Italia e deshprueme e ka lansue nji fond shpetimi per bankat e saj, shkaku i borxheve qe mujn me çue n’humnere kete vend finansiarisht.
Bankata italiane mendohet se i kane 300 miliard euro borxhe – ma shume se 30 perqind te totalit te eurozones – diçka qe mundet me shkaktue nji krize te re ekonomike a la Greqia per eurozone.

Me mbeshtetjen e qeverise, institucionet finansiare jane pajtue me krijue nji fond prej 4.5 miliard euro per me i ndihmue bankat ma te rrezikueme n’Itali.

Mirepo, Italia s’asht i vetmi vend problematik i eurozones. Portugali dhe Greqia ka droe se mujn prape me sharue ne kriza finansiare…

Shperndaje në: