Jahjaga: UEFA, golla ma e bukur e Kosovës

atifetja

Ish-Presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, ka komentue pranimin e Kosovës në UEFA.

Ajo ka thanë se anëtarësimi në UEFA, asht golla ma e bukur që Kosova ka shenue në historinë e saj të futbollit.

 

Postimi i plotë i saj:

 

Kosova sot shënoi golin më të bukur në historinë e saj të futbollit, anëtarësimin në UEFA. Ky hap është kurorëzim i shumë përpjekjeve diplomatike dhe një të drejte të pamohueshme për sportistët, që sot janë bërë ambasadorët më të zëshëm të vendit tonë, të cilët po na bashkojnë të gjithëve me krenari rreth flamurit të Republikës së Kosovës.

Sot më shumë se kurrë, përkujtojmë sakrificën e gjeneratave të kaluara, të cilat luajtën nëpër fusha të improvizuara me kushte minimale, me baltë, duke ëndërruar që golat e tyre një ditë do të tejkalonin kufijtë.

Sot kjo ëndërr u bë realitet. U mbetet sportistëve të rinj të vazhdojnë të na bëjnë kampionë dhe të jenë krenarë që përfaqësojnë një shtet, qytetarët e të cilit me zemër do t’i mbështesin në secilin hap dhe në secilin gol drejt triumfit.