Keni me u befasue se bimë narkotike u asgjesuen n’Shqipni

Në vitin 2016 Policia e Shqipnisë ka asgjësue mbi dy milionë bimë narkotike të zbulueme e të asgjësueme, prej të cilave 463 mijë kubikë.

Këtë e ka ba të ditun drejtori i Policisë në Shqipni, Haki Cako, i cili tha se gjatë gjithë kësaj periudhe janë krye 1592 procedime penale të nisuna, prej këtyne 400 autorë të identifikuem dhe  248 të arrestuem.

Numërohen gjithsej 1260 operacione policie.

Po ashtu, në këto operacione janë angazhue 8.900 forca policie me 2.630 mjete.

Kostoja e këtij operacioni asht mbi 520 milionë lekë.

Policia konfirmoi se janë mbledh ma shumë se 4700 informacione operative dhe në 225 raste informacionet operative janë shkëmbye me agjencitë ligj zbatuese dhe partnerët.