Kërcënohet mbas debatit për LGBT, Petrit Zogaj denoncon rastin në polici (Dokument)

zogaj-roll

Aktivisti i shoqnisë civile dhe drejtori i organizatës FOL, Petrit Zogaj, ka denoncue në polici kërcënimet që i janë ba atij mbas nji debati për komunitetin LGBT, përballë deputetit të Kuvendit të Kosovës Gëzim Kelmendi.

Temë e këtij debati ishte marshi për të drejtat e komunitetit LGBT.

Klan Kosova ka sigurue shkresën zyrtare të cilën Zogaj e ka paraqite në policinë e Kosovë.

Në këtë denoncim Zogaj thekson se mbas orës 18:00 në llogarinë e tij private në Facebook ka marrë kanosje dhe shamje.

Duke u thirrur në drejtën time për liri të shprehjes të garantuar me Kushtetutë, respektivisht nenin 40 të saj dhe bazuar në dispozitat e Kodit Penal të Kosovës, të cilat parashohin kanosjen si vepër penale, paraqes këtë denoncim në Stacionin e Policisë në lidhje me kanosjet/kërcënimet në fjale sepse ndihem i rrezikuar”, kshkruejti Zogaj në denoncim.

padi

Shperndaje në: