Kerry: Shteti Islamik ka kry gjenocid

Sekretari Amerikan i Shtetit, John Kerry tha se Shteti Islamik ka kry gjenocid mbi te krishtenet dhe etnite tjera n’Irak dhe n’Siri.

Burime te aferta me State Departamentin i kane thane agjencioneve botnore te lajmeve se Kerry kete vendim ka me ba publik t’Ejten.

Kjo ka me ba qe SHBA me marr akcione ma te vendosuna kunder militanteve te ISIS, thone agjencite.

Kerry ne klete vendim ka parasysh, si thuhet, krimet qe ISISi ka kry mbi te krishtenet, mbi Jazidite dhe mbi shiitet.