Kështue po përballet me zjarret Kalifornia (foto)

Zjarret në Kaliforni për rrezikojnë qinda shtëpi dhe disa vendbanime janë evakuue bajnë të ditur sot zyrtarët amerikanë.

Shërbimi meteorologjik kombëtar ban të ditur se të Shtunën temperaturat kanë shkue deri në 37 gradë Celcius.

Rreth 2300 policë dhe zjarrfikës janë tue tentue për me fikë 27 zjarre që kanë kaplue malet e Kalifornisë, raporton AFP.

Zyrtarët kanë thanë se zjarri që ka ra të Shtunën në mesditë asht zgjanue dhe asht “plotësisht jashtë kontrollit”. /kp/