Këta janë ambasadorët e ri të dekretuem nga Presidentja

Presidentja Atifete Jahjaga në fund të mandatit të saj e ka krye edhe nji shërbim tjetër si Presidente.

Presidentja sot ka dekretue nandë ambasadorë dhe nji konsull të përgjithshëm. Këtë e ka ba në bazë të propozimeve të Ministrisë së Punëve të Jashtme.

Ambasadorët e dekretuem janë këta:

1. Skender Durmishi, Ambasador në Malin e Zi,
2. Lulzim Iseni, Ambasador në Kanada
3. Albert Prenkaj, Ambasador në Panama
4. Nazane Breca, Ambasadore në Zvicër
5. Qendrim Gashi, Ambasador në Francë
6. Ramiz Lladrovci, Ambasador në Shqipni
7. Leon Malazogu, Ambasador në Japoni
8. Bernard Nikaj, Ambasador në Belgjikë
9. Luljeta Vuniqi, Ambasadore në Hungari
10. Teuta Sahatqija, Konsulle e Përgjithshme në New York