Kjo asht përbamja e re e Qeverisë së Shqipnisë (emnat)

Kryeministri i Shqipnise, Edi Rama, ka zbulue emnat e kabinetit të ri qeveritar në Asamblenë e Partisë Socialiste.

Qeveria e re ka me i pasë 11 ministri dhe 2 ministra shteti. Në përbamje të saj ka me pastë 50% burra dhe 50% gra, tha Rama.

Zv. Kryeministre

Selida Mesi

Dy ministra shteti

Pandeli Majko ka me qenë ministër shteti në qeverinë e re, ndërsa Sonila Qato, ministre e shtetit për mbrojtjen e sipërmarrësve.

Ministria e Jashtme – Konfirmohet Ditmir Bushati

Ministria e Mbrendshme – Konfirmohet Fatmir Xhafa

Ministria e Mbrojtjes – Olta Xhaçka

Ministrinë e Drejtësisë – Eltida Gjoni

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë – Konfirmohet Damian Gjiknuri

Ministria e Kulturës – Konfirmohet Mirela Kumbaro

Ministria e Financave ka me u bashkue me atë të Ekonomisë – Ministër i Financave, Ekonomisë dhe Punës – Arben Ahmetaj

Ministria e Arsimit – Konfirmohet Lindita Nikolla ?

Ministri i Bujqësisë: Niko Peleshi

Ministria e Shëndetësisë ka me u bashkue me Ministrinë e Kujdesit Social. Ngarkohet për drejtimin e saj, Ogerta Manastirliu.

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit: Blendi Klosi