Ku hupen 130 mije azilanta ne Gjermani!

Autoritetet gjermane nuk e dijne kah mbeten 130,000 kerkues te azilit, raporton AFP bazue ne nji dokument qe e ka pa te parlamentit gjerman.

Prej  1.1 milion kerkues te azilit qe jane regjistrue ne vitin 2015, “diku 13 per qind nuk jane paraqite ne qendrat ku jane caktue me shkue, thuhet ne dokument.

Disa kane mujt me u kthye ne vendin e tyne te origjinies, disa me kalue ne ndonji tjeter shtet europian, ose ndoshta jane mshef.

Ministria e Mbrendshme sugjeron qe kjo çashtje duhet me u shqyrtue dhe trajtue si problem.

Propozohet qe çdo azil kerkues me pase nji ID, me kufizue mundesine e ribashimeve familiare, etj./Yahoonews/