Kush janë 67 ballistët e dekoruem nga Presidenti i Shqipnisë (Lista)

Presidenti i Republikës Bujar Nishani me nji ceremoni të msheftë ka dekorue 67 ballistë të vramë, gjatë përplasjes së armatosun me brigadat partizane, nën drejtimin e Mehmet Shehut.

Ceremonia u zhvillue ditën e Premte në Divjakë të Lushnjës, në ditën e 73-vjetorit të masakrës.

Ka qenë Sekretari i përgjithshëm i Presidencës, Florian Nuri, i cili ka dorëzue dekoratat në emën të institucionit të Presidentit të Republikës.

Ky titull u akordue me motivacionin:

“Me mirënjohje dhe vlerësim për të gjithë ata burra nacionalistë e të pamposhtun që luftuen për nji Shqipni të lirë, demokratike dhe të vëllaznueme. Në shejë nderimi për rezistencën e tyne të paepun, deri në sakrifikim, kundër instalimit të regjimit komunist diktatorial në Shqipni”.
Kjo asht lista e te dekoruemve:

 

Ndoni Sako

Fani Trungu

Gori Todi

Jani Gjeka

Jorgji Gjoni

Jorgji Lala

Kozma Zhuka

Ibrahim Luzha

Nasi Zhuka

Koli Tashi

Kristo Shkoza

Loni Bita

Llazi Prifti

Lili Shkoza

Mihal Bita

Nasi Janko

Nasi Sako

Nasi Zaho

Perikli Prendi

Pali Zaka

Ristan Bani

Simon Gjini

Stefan Prendi

Todi Gjurgji

Vasil Përboti

Myslim Bedalli

Bajram Jeshili

Mehdi Pirra

Ruho Nako

Hysen Dupi

Latif Karafili

Muharrem Meshani

Bajram Bilbili

Ismail Koçiu

Isuf Buzi

Ramazan Kofsha

Shefik Tota

Gori Lala

Ndin Ndoni

Gaqo Ndoni

Beqir Cani

Sabri Bullari

Tafil Lluzha

Ibrahim Lluzha

Haxhi Sina

Shemsi Arapi

Cen Arapi

 

Haxhi Murrizi

Kadri Murrizi

Hysen Murrizi

Ismail Murrizi

Trifon Gjeko

Alush Kasemi

Met Kasemi

Asllan Vrapi

Elmas Xhepa

 

Arif Muça

Rakip Xhepa

 

Bajram Pepa

Shaqir Sula

Çaush Xhepa

Hysen Ismaili

Shyqyri Leka

Arif Halili

Trifon Gjoni

Shaban Sina

Ram Koçi

Shperndaje në: