Kush jane ma te pasunit ne bote simbas Forbes

Revista “Forbes” ka publiku listën e 20 njerëzve ma të pasun në botë, e cila u shkurtue shkaku i krizës së thellë ekonomike globale.

Renditja ma e fundit e “Forbes” tregon se elita e botës asht trondite koxha.
Në total, pasunia 20 miliarderëve ka ra per nji vit prej 927 miliardë dollarë në 899 miliardë, dhe numri i miliarderëve në botë ka ra prej 1,826 sa ishin në 2015, në 1,810.

Lista e mashkujve ma të pasun në botë:

Bill Gates

Amancio Ortega

Warren Buffet

Carlos Slim

Jeff Bezos

Mark Zuckerberg

Larry Ellison

Michael Bloomberg

Charles Koch

David Koch

Lista e femrave më të pasura në botë

Liliane Betterncourt

Alice Walton

Jacqueline Mars

Maria Franca Fissolo

Susanne Klatten

Laurene Powell Jobs

Abigail Johnson

Charlene de Carvalho Heineken

Iris Fontbona

Massimiliana Landini Aleotti.