Ky asht burri qe kepi dhe i vendosi 200 flamura n’Kosovë! (video)

Nji aktivist i çashtje kombëtare, Remzi Baloku, në vitin 1959 kishte kepë 200 flamura kombëtarë për 28 Nandorin e atij viti.
Ai, bashkë me shokë, më pas i kishin vendos nëpër Pejë dhe qytete tjera të Kosovës.

Në këtë akcion kishin shpërnda edhe afishe.

Flamurat e kepun i vendosnin në shtëpi, në rrugë, e në shtylla elektrike, zakonisht gjatë natës.

Remzi Baloku, me 28 Nandor 1959 thotë ta ketë themelue edhe organizatën ilegale për bashkimin e trojeve Shqiptare e cila kishte 42 anëtarë të besueshëm.

Ai ishte arrestue më 1964 shkaku i vendosjes së flamujve dhe tubimeve që mbante, për çka u denue me shtatë vjet burg./klankosova/