Ky vend nordik lejon me ligj me ndrrue gjininë!

Norvegjia do t’ju mundësojë ligjërisht njerëzve me ndryshue gjininë e tyne.

Mendohet të vendoset nji rregull paraprak dhe shumë i thjeshtë.

Nga ky ligj nuk do të perjashtohen as femijët, por mbi moshën 6-vjeçare.

Ata kanë me pasë mundesinë me ndryshue gjininë pa ndonji procedurë mjekësore në bazë të rregullave të propozueme.

Projektligji i ri nenkupton se njerëzit do të mund t’ju nenshtrohen trajtimeve hormonale dhe operacioneve, të cilat janë praktikue për ndryshim legal të gjinisë në vend që nga viti 1970.

Ky ligj do t’ju mundësojë edhe femijëve 16 vjet që të ndryshojnë gjininë, nëse të dy prindit pajtohen.

Nëse njani prind kundërshton, autoritetet mund të vendosin në favor të femijës.

Disa aktivistë në Norvegji që e kanë nis këtë projektligj, shpresojnë se do të votohet nga parlamenti para pushimit të verës.

Shperndaje në: