Lajm i keq nga OKB, qe kush e merr presidencën e Këshillit të Sigurimit!

Rusia ka marrë tash presidencën nji-mujore të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkueme.

Delegacioni i Rusisë ka me kryesue Këshillin e Sigurimit të OKB’s në kohën e perkeqësimit të situatës në Siri, si dhe fazën e fundit të zgjedhjes së Sekretarit të ri të Përgjithshëm të OKB’s, shkruen Sputnik.

Mbledhja e parë e Këshillit të Sigurimit nën kryesinë e Rusisë pritet me u mbajt me 3 Tetor, kur pritet me u ba plani i punës për këtë muej.

Janë planifikue dy takime në Siri: i pari që do të ketë në diskutim situatën humanitare.

Këshillit i Sigurimit pritet të jetë i mbyllun me datën 5 Tetor kur edhe pritet votimi paraprak i përzgjedhjes së Sekretarit të ri.

Ndërsa në këtë fazë, mendimi i pesë anëtarëve të përhershëm: Rusisë, Britania e Madhe, Kina, Shtete e Bashkueme dhe Francë kanë nji randësi vendimtare, sepse ata kanë të drejtën e vetos dhe munden me bllokue çdo kandidat.

Shperndaje në: