Lajm qe ju befason, qysh po i mbeshtetë BE zgjedhjet e parakoshme!

Zgjedhjet Lokale

Deklaratën e shefes së Zyrës së Bashkimit Europian në Prishtinë, Natalya Apostolova, se BE do t’i mbështesë zgjedhjet e parakohshme në Kosovë nëse vendosin partitë politike e ka përshëndet “pa hezitim” opozita, ndërsa LDK kërkon zgjedhje në Qershor të 2017’tes.

Simbas LDK’s, zgjedhjet duhet të mbahen mbas arrestimeve nga Gjykata Speciale.

Shefja e Zyrës së Bashkimit Europian në Kosovë, Natalya Apostolova, në intervistën për gazetën Zëri ka ba të ditun se BE do të mbështesë çdo proces demokratik në Kosovë, tue perfshi edhe zgjedhjet.

Deklarata e Apostolovas sht mirëprit nga subjektet opozitare, të cilat shpresojnë se zgjedhjet janë afër.

Ndërsa partitë në koalicion preferojnë verën e vitit të kaluem për zgjedhjet në të dy nivelet, lokale dhe parlamentare.