Led Zeppelin n’gjyq për ‘Stairway to Heaven’

Nis gjykimi për të drejtat autoriale të kangës ma të njoftun të grupit në historinë e rock’ut

Anetaret e rock bendit Led Zeppelin dolen para gjyqit per me mohue se kane huazue hitin e tyne ‘Stairway to Heaven’ te vitit 1971 nga nji kange tjeter.

Gitaristi Jimmy Page dhe kangetari Robert Plant presin me deshmue per rastin civil ne Los Angeles. Ata akuzohen per huazim te notave te para nga kanga “Taurus” e grupit Spirit, ne vitin 1967.

 

Shperndaje në: