Ligji i ri: Studentët munden me shkue t’armatosun n’Universitet në këtë vend

Studentët munden me mbajtë armë në ambientet universitare, por pa i ekspozue publikisht.

Ky ligj i ri hyni në fuqi në shtetin amerikan të Texasit.

Tashma, studentët mbi 21-vjeç që kanë leje arme të msheft munden me i mbajtë ato edhe në klasë.

Tekxsi bahet kështu shteti i tetë amerikan që lejon studentët të mbajnë armë në objektet shkollore.

Shumë zyrtarë të arsimit të naltë tuten se ky ligj i ri ka me i largue të rijtë nga universitet e këtij shteti.

Derisa mbështetësit e ligjit thonë se, ky asht nji hap kritik për vetmbrojtjen dhe respektimin e të drejtave kushtetuese.

Shperndaje në: