Live: Mbështetja e Kosovës për shpalljen e pamvarësisë së Çamerisë

Shpallja e mvetsisë së Çamerisë dhe formimi i qeverisë ka me u ba sot në orën 14:00, në Holandë. Në të njajtën kohë ka me u mbështet në Shqipni dhe Kosovë.

Shpallja e pamvarësisë po ndodh nga Këshilli gjithëpërfshimës i popullit çam dhe arvanitas. Në Kosovë, po marrin pjesë përfaqësues nga Mali i Zi, Maqedonia, Lugina e Preshevës dhe të gjithë përfaqësuesit e shoqatës “Çamëria”, nëpër komunat e Kosovës.