Mbas tërmetit, Japonia përfshihet edhe nga valët e tsunamit (video)

NHK ka njoftue se tsunamit me naltësi 30-40cm kanë godit% brigjet e bregdetit lindor të Japonisë, mbas tërmetit 7.4 shkallë.

Megjithatë, paralajmërimet janë heqë, por zonat si: Iwate, Miyagi, Fukushima dhe Ibaraki munden me u prekë përsëri nga ndonji valë e tillë.

Valët kanë vërshue edhe lumejtë afër bregdetit.

Para kësaj asht shënue tërmet i shkallës 7.3 të Rihterit në detin afër ishullit të Japonisë.