Mbrojtja e Limajt në rastin e MTPT kerkon largimin e Gjykatëses, ishte prokurore kundër tij në Hagë (Dokument)

Mbrojtja e Fatmir Limajt ka paraqit të Premten kerkesën për përjashtimin e Gjykatëses Marie Tuma nga procesi në rastin e MTPT’së.

Mbrojtja e Limajt kerkesën e saj e argumentoi tue sjellë fakte se si gjykatësja Marie Tuma ka qenë prokurore në ekipin e prokurorëve kundër UÇK’s dhe pjesëtarëve të saj në Tribunalin e Hagës.

Avokati i Limajt, Khan kërkesën për përjashtim të gjyqtares e arsyetoi me të kaluemen e saj.

Tha se Tuma ishte pjesë e Prokurorisë së Tribunalit të Hagës në ndjekjen penale të ish-komandantëve të UÇK’së Ramush Haradinaj e Fatmir Limaj.

 

limajdoku

Shperndaje në: