Ministri i Jashtëm austriak: Në Prishtinë e Sarajevë gratë po paguhen për m’u mbulue

Ministri i Jashtëm i Austrisë, Sebastian Kurz, ka ba thirrje për përshpejtimin e procesit për afrimin e Ballkanit Perëndimor në BE. Kjo për shkak se ai e sheh në rritje ndikimin e Turqisë dhe Arabisë Saudite në këtë rajon. Ai ka thanë se në Prishtinë dhe Sarajevë, gratë paguhen për m’u mbulue.

Ministri i Jashtëm austriak ka thanë se në Sarajevë dhe në Prishtinë “gratë paguhen për m’u mbulue, për me marrë rrugë të ndryshimit, por na nuk kemi me ndejt duerkryq”, ka thanë ministri për “Hendelsblatt”, transmeton Gazeta Express.