Nis votimi në raundin e parë, në sallë janë 82 deputetë

Selvije Halimi nga PDK, Njomza Emini nga LDK, Sasha Mirosavljevic nga Srpska dhe Danush Ademi nga 6+, janë të propozuemit nga grupet parlamentare për komisionin për verifikimin e votave të Presidentit të vendit.
Kreu i Kuvendit Kadri Veseli, kur i ka lexue emnat e anëtarëve të Komisionit, Ilir Dedën e ka përmend si përfaqësues të Vetëvendosjes, ndërsa ka thane se AAK e Nisma s’anë përfaqësues në Komision.

Në sallë janë 82 deputetë. Votimi ka nisë me kuorum të mjaftueshëm për procedurë të rregullt në zgjedhjen e të parit të shtetit.