Nishi e Beogradi nesër bllokohen, arsyeja ka me ju befasue!

Mediat serbe raportojnë se nesër rrugët kryesore të Nishit dhe Beogradit kanë me u bllokue, e kjo për shkak të vizitës së kryeministrit të Shqipnisë, Edi Rama.
Rama ka me u takue nesër me homologun e tij serb, Aleksandar Vucic.

Fillimisht takimi i kryeministrave ka me u zhvillue në Nish, më pas ka me u zhvendos në Beograd, takim ky që do ta mbahet në kuadër të Forumit të Sigurisë së Beogradit.

Pjesë e këtij Forumi, si delegacion ka pasë të jetë edhe Kosova, mirëpo anëtarët e panelit kosovar kanë anulue dje vizitën për në Beograd, e kjo për shkak të arrestimit nga ana e Serbisë të drejtorit të Policisë së Kosovës në rajonin e Mitrovicës, Nehat Thaçi.

Rrugët në Nish kanë me u bllokue për tri ditë, mbasi kjo vizitë e kryeministrit të Shqipnisë në Serbi, ka me zgjatë tri ditë.

 

Albanian Prime Minister Edi Rama, left, reviews guard of honor with his Serbian counterpart Aleksandar Vucic during a welcoming ceremony in Belgrade, Serbia, Monday, Nov. 10, 2014. Rama arrived on a two-day official visit to Serbia the first by an Albanian leader in 68 years. (AP Photo/Darko Vojinovic)

 

 

Shperndaje në: