Video: Nobeli i Fizikës u shkon tre britanikëve për kërkimet e materies!

Çmimi Nobel i Fizikës iu dha sot tre britanikëve që punojnë në SHBA – David Thouless, F. Duncan Haldane dhe J. Michael Kosterlitz – për kërkimet e tyne mbi materien.

“Zbulimet e tyne kanë mundësue përparime të kuptimit teorik të mistereve të materies dhe kanë krijue prespektiva të reja për zhvillimin e materialeve inovuese”, shkruen Fondacioni Nobel.

 

 

Shperndaje në: