Obama: Mos të zbehet kurrë kujtimi për Hiroshimën

 

Vizita historike e presidentit amerikan dhe fton për nji botë pa armë nukleare

 obamahiroshima

Barack Obama asht presidenti i pare amerikan qe viziton Hiroshimen qysh nga sulmi nuklear i Luftes se Dyte Botnore.

 

Obama tha se kujtimi i 6 gushtit te vitit 1945 nuk duhet kurre me u shue, mirepo nuk kerkoi falje per sulmin e SHBA’ve, qe ishte bombardimi i pare nuklear ne bote.

Gjithashtu, Obama foli para te mbijetuemve ne adrese te shteteve qe me zhvillue boten pa arme nukleare.

Ma s’paku 140 mije njerez vdiqen ne Hiroshima dhe mbi 74 mije tjere vdiqen dy dite ma vone ne bombardimin e dyte ne Nagasaki.