Parashikimi i Fidel Castros – Qe çka thoshte ish diktatori kubanez para 44 vjete

Parashikimi i Fidel Castros – Qe çka thoshte ish diktatori kubanez para 44 vjeteIsh-diktatori kubanez, Fidel Castro, bani nji parashikim të madh në vitin 1973, në nji kohë kur tensioni mes Kubës dhe SHBA’ve ishte ma i naltë se kurrë ma parë.

Ai në vitin 1973 pati parashikue se amerikanët kishin me vizitue Kubën vetëm kur në krye të SHBA’ve të ishte nji president me ngjyrë, dhe Papa të ishte me origjinë amerikano latine.

Dhe, ishte pikërisht kështu, kufijtë mes SHBA’ve de Kubës u hapën në vitin 2016, ku president i SHBA’ve ishte Barack Obama, dhe në krye të Vatikanit asht Papa Francescu me origjinë nga Argjentina.

‘Shtetet e Bashkueme kane me ardhe me na vizitue kur ta kenë nji president zezak dhe kur të ketë nji Pape latino-amerikan!’ kishte deklarue Fidel Castro në vitin1973.