PDK mban 6 ministri, ndërsa AAK’s i mbesin këto ministri

PDK ka me pasë nji zavendëskryeministër dhe 6 ministri. Këto janë ministritë: Ministria e Financave, Ministria e Drejtësisë, Ministria e Integrimeve Europiane, Ministria e Diasporës, Ministria e Kulturës dhe Ministrinë për Dialog.

Ndërsa, 2 ministri, atë për Kthim dhe Komunitete dhe atë për Administrimin e Pushtetit Lokal, ka me udhëheq Lista Serbe, derisa nji ministri ka me ju dhanë minoriteteve tjera.

Nismës, ndërkaq i takojnë Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, e Tregtisë dhe të Industrisë, si dhe Ministria e Punës dhe të Mirëqenies Sociale.

AAK ka me udhëheq me Ministrinë e Shëndetësisë, Infrastrukturës dhe Ministrinë e Forcës dhe Sigurisë së Kosovës (FSK).

AKR’ja, e cila doli ma e fituemja tue marrë 5 ministri, ka me udhëhëqë me Ministrinë e Punëve të Jashtme, të Punëve të Mbrendshme, Ministrinë e Planifikimit Hapsinor, të Bujqësisë dhe Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik

Shperndaje në: