Policia e Kosovës i bani 18 vjet

policekosovo

Policia e Kosovës sot shënon 18 vjetorin e themelimit.

Me 6 Shtator të vitit 1999, Misioni i OSBE në Kosovë, në pajtim me Rezolutën e Kombeve të Bashkueme 1244, kishte hapë Shkollën e Policisë dhe kishte fillue trajnimin e kandidatëve për pjesëtarë të Policisë së Kosovës.

Gjenerata e parë e kandidatëve për pjesëtarë të këtij Shërbimi filloi trajnimin në këtë qendër me 6 Shtator 1999.

Kjo gjeneratë numëroi 176 pjesëtarë, të cilët me sukses përfunduen trajnimin dhe mandej filluen ushtrimin e veprimtarisë policore në krejt territorin e Kosovës si policët e parë të këtij Shërbimi.

Shperndaje në: