Policia: Ky asht personi që sulmoi shtepinë e kryeministrit!

Aktivisti i VV’s, Kushtrim Avdimetaj, i arrestuem nji ditë ma parë nga Policia e Kosovës, dyshohet të ketë qenë nji nga protestuesit e dhunshëm që sulmuen me koktej mollotovi shtëpinë e Kryeministrit Isa Mustafa, në rrugën “Ilir Konoshevci” të kryeqytetit, në ditën e zgjedhjes së Presidentit të ri të vendit.

Veprimet e dhunshme të Avdimetajt, Policia thotë ti ketë vërejt edhe në protestimet që u zhvilluen të njajtën ditë, në sheshet kryesore të Prishtinës, derisa mbrenda Kuvendit të Kosovës votohej Hashim Thaçi për President.

I njajti aktivist i VV’s, dyshohet se edhe ka furnizu protestuesit tjerë me koktej mollotovi, derisa lëvizte me nji kerr “Citroen”.

Për këto pohimi, Drejtoria Rajonale e Policisë në Prishtinë ka shpërnda edhe dëshmi.

 

Ky asht njoftimi i Policisë së Kosovës

 

Arrestohet një i dyshuar për rastet e hedhjes së koktej molotovit në protestën e 26 shkurtit në Prishtinë

Prishtinë, 15 mars 2016 – Më datë 14.03.2016 në ora 21:45 policia ka arrestuar të dyshuarin:

K. Avdimetaj, mashkull, 25 vjeç shtetas i Republikës së Kosovës, i dyshuar
për përfshirje në veprat penale:

• Shkaktim i rrezikut të përgjithshëm sipas nenit 365 lidhur me nenin 31 të KPRK-së.

• Përdorimi i armës apo mjetit të rrezikshëm sipas nenit 375 lidhur me nenin 31 të KPRK-së

• Pjesëmarrje në turmë që kryen vepra penale dhe huliganizëm sipas nenit 412 lidhur me nenin 31 të KPRK-së

• Asgjësimi apo dëmtimi i pasurisë sipas nenit 333 lidhur me nenin 31 të KPRK-së.

Policia ka ngritur dyshimin e arsyeshëm se i dyshuari më datë 26.02.2016 gjatë protestës së ndodhur në sheshin “Adem Jashari” si dhe në rrugën “Ilir Konushevci” në Prishtinë, ka qenë i përfshirë dhe ka pasur një rol kyç në grupin e personave të maskuar që kanë hedhur koktej molotovi në drejtim të policisë dhe shtëpisë së kryeministrit.

Veprimet hetimore dhe operative të ndërmarra nga ana e policisë që në fokus kanë pasur identifikimin e personave të dyshuar si dhe dokumentimin ligjor të veprave të sipër cekura kanë rezultuar me ndriçimin e disa rrethanave tejet të rëndësishme lidhur me rastet e përmendura.

Sa sipër ekziston dyshimi i arsyeshëm se i dyshuari me qëllim të furnizimit me koktej molotovi së bashku me disa persona të tjerë me datë 23.02.2016 ka blerë një veturë të tipit Citroën në një depo të hekurishteve në Kaçanik, e cila ka qenë me dokumentacion të pavlefshëm për qarkullim, pra ka qenë e ç ‘lajmëruar pranë organit kompetent që data 24.04.2014.

I dyshuari për shfrytëzimin e kësaj veture ka përdorur targat e një veture tjetër deri në rrugën “Meto Bajraktari” në Prishtinë, ku edhe kanë ndaluar dhe parkuar veturën.

Ndërkohë që policia ka identifikuar personin e dyshuar si dhe ka lokalizuar veturën në fjalë të njëjtën e ka ekzaminuar dhe ka kryer kontrollet e duhura me ç’ rast brenda sajë ka gjetur shishe qelqi që dyshohet të jenë koktej molotovi i përgatitur por i pashfrytëzuar , si dhe evidenca dhe dëshmi të tjera të rëndësishme që i kontribuojnë zbardhjes së rastit.

Me rekomandimin e prokurorit të shtetit të dyshuarit i është shqiptuar masa e arrestit policor prej 48 orësh për tu dërguar më pas në qendrën e mbajtjes në Prishtinë.

Aktualisht policia po punon edhe për identifikimin e personave të tjerë të përfshirë në këtë rast si dhe rastet e tjera të ngjashme me këto të ndodhura kohëve të fundit.

 

 

 

 

Shperndaje në: