Presidenti Thaçi, takim të randësishëm në Toronto, bisedohet për Kosovën

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, i cili gjendet në Toronto të Kanadasë, thotë se së bashku me kryeministren e rajonit të Ontario’s, Kathleen Wynne, kanë diskutue për nevojën e rritjes së bashkëpunimit në fushat e ekonomisë, tregtisë, arsimit, kulturës dhe për komunitetin e diasporës.

Ai shtoi se asht i gëzuem me faktin se në ekipin e kryeministres Wynne ishte edhe nji bashkatdhetar nga Kosova.

Lexone të plotë postimin:

Gjatë qëndrimit në Toronto takova edhe Kryeministren e Ontarios, zonjën Kathleen Wynne. Me kryeministren Wynne diskutuam për nevojën e rritjes së bashkëpunimit në fushat e ekonomisë, tregtisë, arsimit, kulturës dhe për komunitetin e diasporës, pjesëtarët e së cilës jetojnë dhe veprojnë kryesisht në Toronto, Hamilton dhe London.Theksova rritjen e vazhduar të pranisë së Kosovës në provincën kanadeze të Ontarios, hapjen e Ambasadës së Republikës së Kosovës në Otavë, pjesëmarrjen në panairin më të madh vjetor në botë në fushën e minierave dhe mineraleve që mbahet në Toronto. U gëzova jashtëzakonisht me faktin se në ekipin e kryeministres Ëynne ishte edhe një bashkatdhetar i yni nga Kosova. HTH   

Shperndaje në: