Profil i Beau Biden, djali i Zavëndespresidentit amerikan!

Rruga 35 kilometra afër kampit Bondsteel, nga sot ka me u emnue “Beau Biden”.

Beau Biden asht djali i ndjemë i zavendëspresidentit të SHBA’ve, Joe Biden i cili kishte ndërrue jetë me 6 Kallnor të vitit 2015 nga sëmundja e kancerit.

Beau Biden, kishte punue në Kosovë në vitin 1998-99 mbas luftës, tue ndihmue në trajnimin e prokurorëve dhe gjykatësve vendas për organizatën për siguri dhe bashkëpunim në Europë (OSCE)

Beau Biden ishte edhe Prokuror i Përgjithshëm në Delaware ndërsa për nji kohë kishte shërby edhe me Forcat Amerikane n’Irak.

Në inaugurimin e rrugës me emnin e tij sot do të marrin pjesë baba i tij Joe Biden dhe femijët e tij Natalie e Hunter.

 

Shperndaje në: