Prokuroria me aktakuzë ndaj nji personi për krime lufte

Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngrit aktakuzë ndaj nji personi për krime të luftës kundër popullsisë civile.
Prokuroria ka njoftue se aktakuza asht ngrit kundër të pandehunit R. Sh., shtetas i Kosovës, për shkak se ka krye veprën penale: Krimi i luftës kundër popullsisë civile, e denueshme simbas nenit 142 të Ligjit të aplikueshëm lidhun më Konventën e IV të Gjenevës dhe nenit 152 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

 

Aktakuza asht ngrit nga prokurori vendor i Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës.

 

Shperndaje në: