Prokuroria mundet me hetue për listat e veteranëve

uck.jpg

Ish-luftarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës të “konvertuem” në politikë, e konsiderojnë skandaloz numrin e veteranëve të UÇK’s që ka nxjerrë Komisioni Qeveritar për Verifikimin e tyne.

Simbas ish-luftarëve, numri prej 46,230 asht tepër i fryemë, dhe se në luftë kanë qenë vetëm gjysa e tyne. Derisa disa nga ta kërkojnë nga Prokuroria të merret me këto raste, ka të tjerë që kërkojnë kategorizimin e tyne, kush sa ka luftue.

Ndërsa, të pyetun nga gazeta “Zëri”, rreth nji hetimi të mundshëm të Prokurorisë në lidhje me këto lista, Prokuroria e Shtetit nuk i mohon këto lista dhe manipulimet e mundshme.

“Ju informoj se Prokurori i Shtetit vepron dhe ka me veprue në përputhje me kompetencat ligjore që ka, në secilin rast që gjen elemente të kryemjes së ndonjanës vepër penale, pa marrë parasysh se nga kush ka mujt me u krye vepra, pa e përjashtue edhe rastin për të cilin keni pyetë”, thuhet në përgjigjen dhanë gazetës “Zëri”.

Shperndaje në: