Qe lista e krejt subjekteve politike që kanë me marrë pjesë në zgjedhjet lokale

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka njoftue në orët e para të ditës së sotme se asht përmbyllë afati për aplikim për certifikim të Subjekteve Politike që duen me marrë pjesë në Zgjedhjet Lokale për kryetarë të Komunave dhe për Kuvende Komunale, që mbahen me 22 Tetor 2017.

Simbas tyne, gjatë kësaj periudhe dy mujore (22 Qershor – 22 Gusht) kanë aplikue gjithsej: 91 Subjekte Politike, si në vazhdim:

35 Parti Politike;

1 Koalicione;

30 Iniciativa Qytetare; dhe

25 Kandidatë të Pavarur (për Kryetar Komune apo për Kuvende Komunale, në komuna të ndryshme).

Më poshtë gjeni të gjitha subjektet politik të cilat janë certifikuar për zgjedhjet lokale.

KOALICIONET POLITIKE

1 VAKAT

KOALICIJA VAKAT

AKRONIMI

EMRI I PARTISË POLITIKE

1 PKS

PARTIJA KOSOVSKIH SRBA

2 LQV

LËVIZJA QYTETARE VATRA

3 GIG

GRADANSKA INICIJATIVA GORE

4 PAI

PARTIA E ASHKANLIVE PËR INTEGRIM

5 IRDK

INICIATIVA E RE DEMOKRATIKE KOSOVËS

6 KTAP

KOSOVA TURK ADALET PARTISI

7 JGP

JEDINSTVENA GORANSKA PARTIJA

8 PDAK

PARTIA DEMOKRATIKE E ASHKANLIVE TË KOSOVËS

9 PD

PARTIA E DREJTËSISË

10 URA

PARTIA URA

11 PDS

PROGRESIVNA DEMOKRATSKA STRANKA

12 AGI

AKTIVNA GRADANSKA INICIJATIVA

13 OBKD

ORGANIZATA E BALLIT KOMBËTAR DEMOKRAT

14 BK

BALLI KOMBËTAR I KOSOVËS

15 SDA

STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE

16 PG

POKRET ZA GORA

17 NSK

NAPREDNA SNAGA KOSOVA

18 KNRP

KOSOVAKI NEVI ROMANI PARTIA

19 PEK

PARTIA EKOLOGJIKE E KOSOVËS

20 PLE

PARTIA LIBERALE EGJIPTIANE

21 KDTP

KOSOVA DEMOKRATIK TURK PARTISI

22 NISMA

NISMA PËR KOSOVËN

23 SLS

SAMOSTALNA LIBERALNA STRANKA

24 NDS

NOVA DEMOKRATSKA STRANKA

25 LB

LËVIZJA PËR BASHKIM

26 FJALA

27 SRPSKA LISTA

28 LDK

LIDHJA DEMOKRATIKE E KOSOVËS

29 PSD

PARITA SOCIAL DEMOKRATE

30 PSHDK

PARTIA SHQIPTARE DEMOKRISTIANE E KOSOVËS

31 AAK

ALEANCA PËR ARDHMËRINË E KOSOVËS

32 LËVIZJA VETËVENDOSJE

33 AKR

ALEANCA KOSOVA E RE

34 PDK

PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS

35 ALTERNATIVA

INICIATIVAT QYTETARE

1 INICIATIVA SHQIPTARE PËR SYRINIKË

2 INICIATIVA E THERANDËS

3 LISTA PËR KAÇANIKUN

4 GRADANSKA INICIJATIVA MLADIH

5 INICIATIVA QYTETARE PËR NOVOBËRDEN

6 JEDNAKO ZA SVE

7 GI DEMOKRATSKA INICIJATIVA

8 NARODNA PRAVDA

9 INICIATIVA QYTETARE PËR DREJTËSI DHE UNITET

10 GI ZA NAS ZVECAN

11 NARODNO JEDINSTVO

12 INICIATIVA SHQIPËTARE PËR KLLOKOT

13 GI KLOKOT-VRBOVAC

14 INICIATIVA QYTETARE KLLOKOTMOGILL

15 INICIATIVË QYTETARE LËVIZJA PER DREJTËSI

16 INCIATIVA TË PAVARURIT E ISTOGUT

17 INCIATIVA QYTETARE SHQIPTARE

18 CENTRALNO KOSOVO

19 GI ZA EVROPSKO POMORAVLJE

20 INICIATIVA PËR PROGRESIN E KLINES

21 INICIATIVA QYTETARE DYZETENJËMIJË

22 INCIATIVA QYTETARE PËR DRENASIN

23 NARODNA SLOGA

24 GI LIPJAN NAŠA KUĆA

25 NISMA QYTETARE PËR FERIZAJ

26 GI SDP- OLIVER IVANOVIC

27 GRADANSKA INICIJATIVA ZA ZUBIN POTOK

28 GRADANSKA INICIJATIVA ZA JEDNO

29 VIZIONI PËR DRENAS

30 GI NOVI POĆETAK

KANDIDATËT E PAVARUR

25