Qeveria e Kosovës shpreh përkrahje për të prekunit nga Diabeti

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, priti sekretarin e përgjithshëm të Shoqatës së Diabetologëve Europianë, Dario Rahelic, i cili shoqnohej nga doktorët kosovarë Luan Gola dhe Bardhyl Gashi.

Tue ju referue Ditës Ndërkombëtare kundër Diabetit, e cila shënohet me 14 Nandor, gjatë takimit u bisedue për nevojën e bashkëpunimit më të gjanë në përballje me këtë smundje dhe për vetëdijesimin lidhun me të.

Zyra e Kryeministrit njofton përmes nji komunikatë për media se me këtë rast, u fol edhe për Strategjinë Nacionale Kundër Diabetit dhe përkrahjen e Shoqatës së diabetologëve europianë në këtë fushë.

Kryeministri Mustafa theksoi se shëndetësia mbetet prioritet i randësishëm i Qeverisë së Kosovës tue shprehë edhe përkrahjen për institucionet dhe punëtorët shëndetësor në vetëdijesimin dhe përballjen me diabetin, si dhe për të prekunit nga kjo sëmundje, thuhet në komunikatë.

Shperndaje në: