Qeveria e re, kjo asht marrëveshja për ndamjen e ministrive (dokument)

Asht zbulue lista përfundimtare e ministrive, që ka me ju takue partive të ndryshme të koalicionit PAN-AKR.
PDK, si partia ma e madhe, ka me i pasë 6 ministri, dhe nji Zavendëskryeministër.

AAK do të ketë ma s’paku ministri. Vetëm dy, të FSK’s dhe të Infrastrukturës.

Nisma për Kosovën ka me i pasë 3 ministri dhe nji Zavendëskryeministër, kurse AKR do ta ketë Zavendëskryeministrin e parë dhe 4 ministri, përcjell Gazeta Blic.

Lista Serbe ka me i pasë 3 ministri dhe nji Zv/kryeministër, ndërsa komunitetet joserbe do t’i kenë dy ministri.

Lista Rugova ka me i pasë dy poste, nji Zavendëskryeministër dhe nji ministri, që do ta udhëheqë Dardan Gashi.

 

Lista e plotë:

 

PDK

Zëvendëskryeministër

Ministria e Financave

Ministria e Shendetesise

Ministria e Kultures, Rinise dhe Sporteve

Ministria e Integrimeve

Ministria e Drejtesise

Ministria e Inovacionit dhe Ndermarresise

AAK

Ministria e FSK-së

Ministria e Infrastruktures

NISMA

Zevendeskryeminister

Ministria e Punes dhe Mireqenies Sociale

Ministria e Arsimit

Ministria e Tregtise dhe e Industrise

AKR

Zevendeskryeminister i pare

Ministria e Puneve te Jashtme

Ministria e Brendshme

Ministria e ZHvillimit Ekonomik

Ministria e Mjedisit

Dardan Gashi

Zevendeskryeminister

Ministria e Diaspores dhe e Investimeve Strategjike

Lista Serbe

Zevendeskryeminister

Ministria per Kthim

MAPL

Ministria e Bujqesise

Komunitetet jo serbe

Ministria e Administrates Publike

Minister pa portofol

Shperndaje në: