Qeveria ndan 1 milion euro për parandalimin e sëmundjeve gungore

Për ndamjen e mjeteve financiareve për parandalimin e sëmundjeves gungore te likurës së gjedhit, Qeveria e Kosovës ne mbledhjen e 106 të saj ka nda mjete në vlerë mbi 1 milion euro, raporton Rrokum.TV.

Ministri i Bujqësise, Memli Krasniqi tha se kjo sëmundje duhet me u trajtue në mënyrë sa më të shpejt dhe se vendimi i sotëm perfshin edhe kompensimin e gjedheve të humbuna.

Kujtojmë qe deri tash nga kjo sëmundje janë prekë 156 ferma, ku janë perfshi 2609 kafshë.

Shperndaje në: