Referendumi i Britanisë – Tusk: Britaniket vendosin vet për t’ardhmen europiane

Presidenti i Keshillit Europian thote se e vetmja alternative ne BE asht ‘kaos politik’ dhe i vleresoi absurd komentet e Boris Johnson.

Tusk thote se ai po e mbron vizionin e tij te Europes dhe nuk mundet me hesht mbasi Johnson krahasoi qellimet e BE’se me ato te Hitlerit dhe qe ish-kryebashkiaku i Londres ka tregue amnezi politike.

Britania e Madhe voton me 23 Qershor nese mbetet apo jo ne BE.

‘Qytetaret britanike kane me vendose vet dhe nuk kane nevoje per peshpertije, sidomos nga Brukseli. Mirepo, kur degjoj qe BE te krahasohet me projektet e diktatorit ma famekeq Adolf Hitler, nuk mundem me heshte. Kesi argument absurd duhet me u injorue totalisht nese ato nuk jane thane nga nji nga politikanat ma influencial te partise ne pozite’, thote Tusk.