Rezultatet: Donald Trump i afrohet rivales Hillary Clinton

Republikani Donald Trump ka fitue terren dhe i asht afrue rivales së tij demokrate Hillary Clinton.

Në total, demokratja numëron 68 vota, kurse Trump 66 vota.

Duhen të paktën 270 vota nga 538 për me u shpallë President i Shteteve të Bashkueme të Amerikës.

Deri tash, Trump ka fituar në 8 shtete, kurse Clinton në 7 shtete.

Clinton: 68 vota elektorale – Trump: 66 elektorale

Clinton
Vermont – 3 vota elektorale
Illinois – 20 vota elektorale
New Jersey – 14 vota elektorale
Massachusetts – 11 vota elektorale
Maryland – 10 vota elektorale
Rhode Island – 4 vota elektorale
Delaware – 3 vota elektorale
Columbia dis. – 3 vota elektorale

Trump
Kentucky – 8 vota elektorale
Indiana – 11 vota elektorale
West Virginia – 5 vota elektorale
Mississipi – 6 vota elektorale
Oklahoma – 7 vota elektorale
Tenesse – 11 vota elektorale
South Carolina – 9 vota elektorale
Alabama – 9 vota elektorale

auto_screenshot_121478654918