Rrxohet helikopteri ushtarak, 8 të vdekun n’Afganistan

Nga rrëzimi i helikopterit ushtarak në provincën jugore Baghlan kanë vdek 8 ushtarë afganë, bajnë të ditun zyrtarët e shtetit të Afganistanit.

Zadhanësi i Ministrisë së Mbrojtjes afgane Davlat Veziri ka thanë se kanë vdek ekipi pesë anëtarësh i helikopterit dhe tre udhëtarë, ushtarë afganë, transmeton Asociated Press.

Zadhanësit Veziri konfirmon se shkaqet e rrximit të helikopterit asht për shkak të prishjeve teknike.

Por zadhanësi i talebanëve që operon në këtë pjesë ka thanë se njisitë e tij e kanë rrxue helikopterin.

Talebanët kanë shpeshtue sulmet e tyne ndaj ushtrisë afganë në Baghlan që gjendet në afërsi me provincën Kunduz.