Sa pare u pague terroristi i sulmeve në Bruksel!

I dyshuemi për sulmet në Bruksel të Belgjikës Mohamed Abrini ka pranue 3.000 euro nga dy persona në nji mal të Birmingham për me financue terrorizmin ka thanë gjykata.

31 vjeçari i cili asht tue u kërkue edhe nga autoritetet franceze në lidhje me sulmet në Paris të Nandorit të kaluem, thuhet të ketë pranue shumën nga dy banorë të Berhingamit gjatë kohës që ai ka qenë në vizitë në Mbretninë e Bashkueme.

Prokurorët akuzojnë mbrojtësin, Zakara Boufassil së bashku me Mohammed Ali Ahmed për sigurimin e pareve të pastra, si dhe për bashkpunimin në sulmet terroriste të 2014’tes dhe 2016’tës.

Ai asht ba i njohun si “njeriu me kapel” mbasi asht pa me dy shkaktarët e sulmit n’aeroportin e Brukselit.

 

 

Shperndaje në: