Sot 17 vjet u çliru Prishtina

Sot bahen 17 vjet kur forcat e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës hynë në Prishtinë.

Kjo u ba në ditën kur hyni në fuqi marrëveshja e Kumanovës e nënshkrueme më 9 Qershor në Kumanovë në mes forcave të NATO’s dhe ushtrisë jugosllave.

Me këtë marrëveshje fillon edhe tërheqja e forcave serbe nga Kosova.

11 Qershori asht edhe dita e çlirimit të Prishtinës.

Për nder të kësaj dite sot në kryeqytet do të ketë disa aktivitete.